Poznań: kulinarne perłełki na targach
wtorek, 24 września 2013 14:51

Babka królewska, olej z dyni oraz serek twarogowy witoldziński – to wielkopolskie produkty nagrodzone w konkursie „Nasze kulinarne dziedzictwo – Smaki Regionów”. Do 13. Edycji konkursu nominowanych zostało 60 produktów z 15 regionów. 35 z nich odebrało Perły 2013. Nagrody wręczono podczas targów Smaki Regionów.

Dla firmy Semco to trzecia perła w historii.  W tym roku przyznano ją za olej z dyni. Jurorzy docenili też babkę królewską, wypiekaną przez rodzinną firmę z Pleszewa.

W części gastronomicznej konkursu z Wielkopolski Perłę odebrał Jacek Nowicki za kulki pasztetowe i policzki złotnickie.

Obecny na wręczeniu nagród minister rolnictwa Stanisław Kalemba podkreślił, że resort będzie jeszcze mocniej wspierał produkty lokalne i regionalne. W październiku w ministerstwie odbędzie się specjalne spotkanie, podczas którego opracowany zostanie program dla produktów lokalnych i regionalnych. Wszystko po to, by producenci mogli poprawiać swoje dochody i konsumenci wiedzieli gdzie kupować to, co dobre.

  

KOMENTUJ NA NASZYM Facebooku

telewizja sławomir papiera wielkopolska

.................................................................................................................... 

Reklama / produkcja filmowa / współpraca
reklama@tvwielkopolska


OLGA SZYMKOWIAK - Marketing Maneger

 olga.p@tvwielkopolska.pl

 

STRONA GŁÓWNA >>> www.tvwielkopolska.pl

Pozostałe informacje w tej kategorii

 
 

Wyszukaj na stronie

Tv Wielkopolska

Informacje, publicystyka, rozrywka...

Dzień Dobry Wielkopolsko!
Kontakt Redakcja i Reklama
redakcja@tvwielkopolska.pl
reklama@tvwielkopolska.pl